Dostluk Örüyoruz - Projemiz Hakkında

19.02.2022 260

Projemizde öğrencilerimizin,  kültürel motiflerimizi tanıyarak  bileklikler hazırlaması, üretmenin mutluluğunu yaşaması, yardımlaşma ve paylaşma gibi manevi değerlerimize sahip olmalarını istiyoruz. Projemizin amacı öğrencilerimizin, yapacağımız etkinlikler sürecinde web 2 araçları ile dijital becerilerini artırmasını, öğretmenlerimizin de işbirliği ve farklı öğrenme araçları ile kendilerini geliştirmesidir.

Okulumuz öğretmenlerinden Zehra Özkal Ün ve Canan Kabak 9'ar öğrenci ile bu projeyi yürütmektedir.

Proje Takvimi

1.Ay :

Micro macrome bileklilerin yapılışı basitten zora doğru şablonlar halinde sunulacak ,öğrencilerin hem şablonu uygulama hem de şablon hazırlama becerileri kazanmaları sağlanacaktır. Türk kültür motifleri bileklikleri incelenerek  öğrencilerimizin kültürümüze ait olan desenleri tanımaları sağlanacaktır.

2.Ay : 

Web2 araçları ile Proje logo ve afişi hazırlanması, Öğrenci iletişimlerinin artırılması , arkadaşlık bilekliklerinin hazırlanması  sağlanacaktır. Ayrıca üretilen bilekliklerin satışı konusunda gerekli onay ve çalışmalar planlanacaktır.

3.Ay: 

Öğrencilere kendi seçtikleri bir motif ile kendi belirledikleri renklerle belirlenen sayıda arkadaşlık bilekliği üretmeleri istenecek ve üretilen bu bilekliklerden bazıları ülkemizde  sel ve yangın gibi doğal felaketlerin yaşandığı bölgelerdeki bir okul belirlenerek , öğrencilere hediye olarak gönderilecektir. 

4.Ay:

Online sergi çalışması yapılacak ve okul web sitelerimiz ve sosyal platformalarda paylaşılacaktır.