Okul İnternet Etiği Kuralları

Etik; doğru ile yanlışı, haklı ile haksızı, iyi ile kötüyü, adil ile adil olmayanı ayırt etmek, bunun sonucunda da doğru, haklı, iyi ve adil olduğuna inandığımız şeyleri yapmaktır.

İnternet üzerinde iletişimde bulunurken doğru ve ahlaki olan davranışlarla, yanlış ve ahlaki olmayan davranışları belirleyen kurallar bütünüdür. İnternet etiği, gerçek hayatta insanlara gösterdiğiniz saygı ve nezaketin internet ortamında da gösterilmesidir.

18.01.2023 116

Okulumuzun İnternet Etiği Kuralları

• İnternet insanlara zarar vermek için kullanılmaz.
  • İnternette iyi bir dil kullanılır ve nazik olunur.  Türkçe kurallarına uyulur.
  • Elektronik iletişim ortamı başkalarının haklarına saygı gösterilerek kullanılır.
  • Parasını ödemediğimiz yazılımlar kullanılmaz.
  • Kaynak göstermeden içerik kullanılmaz.
  • Başkalarının gizli ve kişisel dosyaları izinsiz kullanılmaz.
  • Ahlaka aykırı içerik oluşturulmaz ve yayınlanmaz.
  • Sahte içerik hazırlayarak internette paylaşım yapılmaz.
  • Telif hakkına uygun davranılır.
  • Başkalarının elektronik iletişim kaynakları izinsiz kullanılmaz.
  • İnternet ortamında uygun olmayan (yasadışı) içerikler indirilmez, paylaşılmaz veya saklanmaz.
  • Başkasına ait bir fotoğraf, içerik paylaşılmaz, internette kendimizin gibi gösterilmez.
  • Başkalarının internette yaptığı çalışmalara engel olunmaz.
  • Gerçek kimliğini gizleyerek sahte profiller oluşturmaz.
  • İnternet kullanılırken kızgınlık belirtmemesi için koyu, kalın veya büyük harflerle yazı tipi bütün cümlelerde kullanılmaz.
  • Kişisel bilgiler, şifreler paylaşılmaz.
  • Şaka amaçlı dahi olsa tehdit edici, kötü ve kaba sözler söylenmez.