Seize The Moment (Anı Kaçırma) - Projemiz Hakkında

16.02.2022 321

Dijitalleşen dünyada projemizin hedefi çocukların gözünden dünyaya bakmak, onların duygularını ve düşüncelerini öğrenmektir. Projede çocuklar her ay belirlenen tema ile ilgili fotoğraflar çekecektir. Çektiği fotoğraflar ile dünyayı keşfetmeleri amaçlanmaktadır. Öğrencilerimizin yazı yazma becerilerini geliştirmek amacıyla da aylara göre belirlenen metin türlerini kullanarak deneyimlerini aktaracaklardır.

Projemizde farklı ülkeler ve farklı şehirlerden öğretmen ve öğrenciler bulunmaktadır.

Projemizi okulumuz öğretmenlerinden Zehra ÖZKAL ÜN ve Mustafa ERGEN farklı sınıflardan 4'er öğrenci ile yürütmektedir.

Proje takvimimiz;

Ocak:

• Proje ekibinin oluşturulması.
  • Proje toplantısının yapılması ve proje üyelerinin tanışması.
  • Okulların tanıtılması.
  • Proje logo ve afişinin belirlenmesi.

Şubat:

• Ayın fotoğraf teması "Yaşadığım Şehir". Yazı türü olarak yaşanılan şehir ile ilgili efsane veya yaşanılan şehirdeki önemli bir kişinin biyografisinin oluşturulması, gezi yazısı yazılması.

Mart:

• Ayın fotoğraf teması "Sokaktaki Dostlarım". Yazı türü olarak çekilen fotoğrafla ilgili slogan yazılması.

Nisan:

• Ayın fotoğraf teması "Doğanın Renkleri ve İklim". Yazı türü ise fotoğrafla ilgili şiir yazılması ve iklim değişikliğiyle ilgili karikatür oluşturulması.

Mayıs:

• Ayın fotoğraf teması "Tarihimiz". Tarihi bir mekan, yapı, müze vb. alanların fotoğraflandırılması ve bununla ilgili hikaye yazılması.
  • Yaygınlaştırma faaliyetlerinin yapılması ve projenin sonlandırılması