Sıfır Atık Eğitici Oyunlar

Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan ve çocuklara sürdürülebilir yaşam becerilerini benimsetmeyi amaçlayan etkinlikler, Sıfır Atık Eğitim Portalı üzerinden öğrencilerimize sunulmuştur. Çocukların "Düşün, Gerekli Değilse Tüketme", "Daha Az Tüket", "Değerlendir, Yeniden Kullan", "Değiştir, Farklı Amaçla Kullan" ve "Dönüştür, Doğa Kazansın" prensiplerinden oluşan 5D basamaklarını tanımaları ve günlük yaşamları ile ilişki kurmalarına destek olmaları amaçlanmıştır.

Çocukların Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları ve atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmeleri için portal üzerinden Gizli Nesne Bulma Oyunu, Atıklar Geri Dönüşüme Oyunu, Atıkları Yakala Oyunu, Atıkları Eşleştir Oyunu etkinlikleri yaptırılmıştır. Etkinliğe 6. ve 7. sınıf öğrencileri Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmenimiz eşliğinde katılmışlardır.

17.01.2023 243

17-01-202317-01-202317-01-202317-01-2023